KDV Beyannamesi Ne Zaman Verilir?


KDV beyannamesi ile alakalı sürekli sorular sorulmaktadır. KDV Beyannamesi ne zaman verilir gibi sorularınıza yanıt bulacağınız web sitemize hoş geldiniz! Bu içerik ile birlikte KDV Beyannamesi, işini bırakanlar, iş kuranlar, KDV vergilendirme süreleri ve zamanları, hesaplanan KDV oranlarını bulma ve indirilecek olan vergi gibi sorularınıza yanıt buluyor olacaksınız. Hemen web sitemizden içeriğimizi inceleyerek sizler de KDV’de zamanlama nasıl yapılıyor öğrenebilirsiniz. Hadi hemen içeriğimize geçelim!
KDV Beyannamesi Ne Zaman Verilir?
KDV’nin hangi tarihte verileceği Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 41.maddesini izlememiz gerekmektedir. Beyanname vergilendirme dönemini izleyen aylarınızın yirmi dördüncü gün akşamı olarak açıklanmıştır. Vergi Beyannamesini her zaman için vergi dairesinden vermelisiniz. Aylık olarak beyanname veren işletmelerin ve mükelleflerin KDV beyannamesini bir sonra ki ayın yirmi dördüncü gününün akşamına kadar vermeleri zorunludur. Vergi beyannamesi vermek zorunlu bir işlemdir. Vergi beyannamesi vermemenin cezası para cezasıdır ve vergi oranlarınıza göre değişiklik gösterebilmektedir. İşini bırakan mükellefler ise işi bıraktıkları ayın yirmi dördüncü gününün akşamına kadar vergi beyannamesi vermek zorundadırlar.
KDV Vergilendirme Dönemi Nedir? Ne Zamandır?
Yukarıda bahsettiğimiz Beyanname verme süreleri ile alakalı bilgiyi anladığınıza göre vergilendirme döneminizi öğrenebilirsiniz. Vergilendirme dönemleri ise Katma Değer Vergisi kanunun 39.maddesinde işlenmektedir. O halde hemen bu maddeyi izlemeliyiz. Kanuna göre vergilendirme dönemleri faaliyet gösterdiğiniz takvim yılının her üçer ayında vergilendirilirsiniz. Ancak Maliye Bakanlığı bu üçer aylık vergilendirme yerine birer aylık vergilendirme dönemi de açabilir ve bu durumdan sizi haberdar edebilir. Birçok vergi mükellefine aylık vergilendirme daha makul gelmektedir.
İndirilecek KDV Hesabı
İndirilecek KDV hesaplarının muhasebe defterlerinde kodu 191 olarak belirlenmiştir. Bir işletmenin satın aldığı ürüne indirilecek KDV uygulaması zorunlu değildir ancak belirli bir ücret kesintisi yapabilmesi adına devletimiz tarafından müsaade edilmektedir.
KDV’de Zamanlama Nasıl Yapılır?
KDV ödemelerinde zamanlama çok önemli bir konudur. Çünkü bu konu ile alakalı birçok işletme ceza alabilir ve iki katı vergi dilimi ödeyebilir. İşte tam olarak bu yüzden KDV’de zamanlama için dilerseniz aracı programlar kullanabilir ve dilerseniz muhasebeciniz ile anlaşabilir ve ödemelerinizi bu şekilde sağlayabilirsiniz. Yani tercih tamamen size bağlı burada önemli olan nokta ise zamanında KDV ödemesi gerçekleştirebilmektir.


*

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski