1. Anasayfa
  2. Mobil

Android Root Testi


Android telefonlarda bazı işlemler ve uygulamalar için Root erişiminiz olması gerekir. Android telefonlarınızda Root erişimi olup olmadığını öğrenmek için root testi yapabilirsiniz.

Android Root Test programı.


Google Play Store da bulunan Root Checker veya benzeri programlarla (yüklemeden önce yıldız sayısı ve yorumlara bakın bazıları sadece reklam amaçlı aldatma uygulamalar) telefonunuzun root erişimi olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz.

Bu yazımda Root Checker uygulaması ile android telefonlarda nasıl root testi yapılabilir onu paylaşıyorum.


1. Google Play Store’dan Root Checker Uygulamasını İndiriyoruz. İndirmek İçin Tıklayınız

2. Uygulamayı açın ve Sağ üst köşedeki CHECK butonuna dokunun.


3. Program kısacık bi tes yapacak ve Root Testi sonucunda “Root Access” karşısında yeşil olarak “access granted” yazıyorsa cihazınız da Root Erişimi yetkisi vardır. 

4. Root Access karşısında Kırmızı ile “no accsess” uyarısı yazarsa cihazınızda Root yok demektir. 

5. Cihazınıza root işlemi yapacaksanız cihaz model numaranızla arama motorları üzerinden arama yapınız. Cihazınızın modelini örneğin ” Samsung S4 Root yapma” gibi yazarak arama yapmayınız zira farklı versiyon S4 için farklı root dosyaları olabilir şu şekilde yazın “GT-i9505 Root yapma” gibi.

Root İşlemi Ne İşe Yarar

Root Erişimi cihazlara tam erişim yetkisi verir. Firmaların bize sattıkları cihazlara normalde bizim tam erişim yetkimiz yoktur. Bunun sebebi güvenlik ilkeleri ve firmaların cihaza koyduğu kendi yazılımlarını korumak vs diyebiliriz. Örneğin Samsung telefonlar içinde gelen belki de hiç  işinize yaramayan Watch on, Kitaplık, Dergi vs programlar vardır ve kaldıramazsınız. Root erişimi olan cihazlarda ise google playdan indirilen uygulamalar ile telefondan kaldırmak istediğiniz tüm uygulamaları kaldırabilirsiniz.

Root işlemi sadece istenmeyen uygulamalar için değil farklı versiyon işletim sistemi, android sürümü yüklemek için de gerekli olabilir.

Root işlemi cihaz garantisini bozabilir.




Arama Sonuçları:

1. Telefonum Root lu mu?
2. Telefonun Root’lu olup olmadığı nasıl anlaşılır.
3. Root yaparsam garanti bozulur mu?

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir