Çıkış yapılmadan bilgisayarınızın kapanması gibi durumlarda sürelerinizin bitmemesi için veri alışverişi olmayan 15 dakika sonrası sistem otomatik olarak bağlantınızı kapatacaktır.
Bir çok noktada yayın yapan Türk Telekom Wifi‘lerine mevcut aboneliklerimizle bağlanabiliryoruz. Türk Telekom WiFi noktası yayınlarına bağlanınca sayfa bizi otomatik olarak tek şifre veya diğer metotlarla giriş sayfasına yönlendiriyor ve giriş yaptıktan sonra internet bağlantısı geliyor.
Ancak arada türk telekom ücretsiz wi-fi yayını bağlantısı bağlantı kopmalarından sonra “Maksimum Eşzamanlı Oturum Limitine Ulaşıldı (100061)” hatası verebiliyor.
Bu hata TT Wi-Fi noktası yayınına bağlandıkta sonra giriş yapılan sayfadan aynı şekilde oturumu kapatmadığımız için veya kesilmeden sonra sistem oturumu sonlandırmadığı için oluyoruz.
Bu hatayı aldıktan sonra tekrar giriş yapmak, makalemizin başında belirttiğimiz gibi sistmmin oturumu otomatik olarak kapatması için 15 dakika beklemeniz gerekiyor.
Maksimum Eşzamanlı Oturum Limitine Ulaşıldı hatasının çözümü için cihazınızın wi-fi’sini kapatıp açın ve bir süre bekleyin sonra tekrar bağlanın. Eğer aynı anda aynı şifre ile başka bağlantı yapan kimse yoksa sorun çözülecektir.
Ayrıca dizüstü bilgisayar için Wi-Fi anten kullanarak bağlanıyorsanız 2 Wi-Fi alıcınız olur ve laptopun kendi Wi-Fi alıcısı da otomatik olarak bağlanmaya çalışıyor olabilir. Bir tanesinden bağlantıyı kesip tek Wi-Fi alıcı ile bağlanmanız gerekiyor.
Laptop bilgisayarlarda Türk Telekom WiFi lere bağlanırken sürekli ağ değişikliğinden kaynaklanan karışıklığı çözmek için;
Windows arama bölümüne “ayarlar” yazın, oradan wifi ayarlarına giderek kullanmadığınız diğer wifi’yi kapalı konuma getirin. Yani iki Wi-Fi alıcınız da açık olmasın.
Windows 10 Görev Çubuğu Çalışmıyor
Türk Telekom WiFi veya Benzeri Oturum Açarak Bağlantı Yapılan Wifi yayınları Windows 10 görev çubuğunun ve başlat menüsü çalışmıyor sorunu yaratabilir.
Bunu engellemek için bu tür bağlantılarla işiniz bittiğinizde oturumu kapatın ve bilgisayarınız tekrar açıldığında otomatik olarak ağa bağlanıp oturuma bağlanmaya çalışmasını engellemek için bilgisayarınızı uçak moduna alarak veya wifi’yi kapatarak bilgisayarınızı kapatın.
merhabalar, ben 3 gündür bu sorunu yaşıyorum ve hala düzelmedi türk telekomla iletişime geçtim kaç defa ama hiçbir bilgi alamadım. başka bir yöntem var mıdır acaba
Merhaba ben bu sorunu yaşıyorum mobil üzerinden yapıyorum kod geliyor o şekilde giriyorum ama olmuyor açıp kapattım wifimi öyle de denedim ne yapmam gerekir