1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Ücretsiz Güvenli Bulut Depolama Servisleri



Bulut teknolojisi sayesinde artık verileri internet ortamında saklayabiliyoruz. Veri üreten teknolojik aletlerde patlama yaşandığı için artık bu aletlerle ürettiğimiz fotoğraf, video gibi en temel dosyalardan tutunda bir çoğunu sığdırmak için artık bilgisayarlar, telefonlar, harici diskler yetersiz gelebiliyor. Eğer internet erişim probleminiz yoksa çeşitli yöntemlerle güvenilir bulut teknoloji sistemleri ile ücretsiz olarak kullanabileceğimiz servisleri ve toplamda ücretsiz olarak kullanabileceğimiz bulut depolama alanını hesaplama çalışacağız.



1. Dropbox 

Bulut dosya paylaşımının patlayan markası Dropbox  sayesinde ücretsiz 2 GB kapasitesinde bulut depolama teknolojisinden faydalanabiliyoruz. Hem web sitesinden hem de mobil platform uygulamaları üzerinden bu sistemden yararlanmak mümkün.

2. Google Drive


Özellikle Android ve Gmail kullanıcıları için tavsiyem olacak çünkü zaten her android ve gmail kullanıcısının bir Google hesabı zaten vardır. İşte bu Google hesabınız ile Drive hizmetinden faydalanarak toplamda ücretsiz 15 GB kapasiteli bulut teknolojisinden faydalanabilirsiniz. Bu sadece 1 üyelik için. Türkçe dil seçeneği mevcut. Android uygulamalarla entegre olarak, yedekleme – senkronizasyon gibi faaliyetler için disk olarak kullanmak mümkün.

3. Microsoft OneDrive 


Artık yeni Windows cihazları da Android’lerin Google hesabı ile olduğu gibi Microsoft’un Windows Live hesabı ile kullanılması teşvik ediliyor. Bu sayede oluşturacağınız bir Microsoft OneDrive hesabı ile tıpkı Google da olduğu gibi 15 GB kapasiteli ücretsiz dosya yükleme – saklama alanına sahip olabiliyorsunuz. Windows işletim sistemi ile entegre çalışması sayesinde Bilgisayar ım bölümünde bir disk bölümü gibi de görünebilir dilerseniz. Ekstradan mobil uygulama ve uyumlu kullanım imkanı da mevcut. Türkçe Dil desteği de var.



4. Mega.nz Bulut Depolama Sitesi

Mega bulut depolama teknolojisi yüksek güvenlikli veri depolama – paylaşma – saklama özellikleri ön plana çıkan bir sistem. En cazip yanı ise kullanıcılara ücretsiz 50 GB kapasiteli bulut depolama kullanımı sunuyor. Türkçe Dil desteği mevcut. Mobil uygulama, tarayıcı eklentileri gibi seçenekler de mevcut.


daha bunun gibi bir çok platform sayılabilir ücretsiz bulut depolama alanı sunan. Fakat temel olarak bunların yeterli olacağını düşünüyorum. Sadece bunlarla bir bir üyelik ile toplamda 82 GB gibi ücretsiz depolama kapasitesine sahip olunabiliyor. Bu miktarın da kişisel bir kullanıcı için bulut ortamında saklayacağı veriler için yeterli olacağını düşünüyorum. 

Her ne kadar güvenli sistemler olsa da “Çok Özel” gizlilik derecesindeki verilerin bulut depolama alanlarında depolanması güvenli olmayabilir. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (1)

  1. 28 Mart 2017

    Telefonunuzun başına bir anda iş gelebilir. Çalınabilir, kaybolabilir, su alabilir, bozulabilir, patlayabilir. Ücretsiz Güvenli Bulut depolama servislerinden yararlanabilirsiniz. Ben fotoğraflarımı, önemli verilerimi Dropbox ve Google Drive üzerinde barındırıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir